Karadeniz Yürüyüş Yolu - 71: Tunca vadisi MP - Şorak yaylası - Çor gölü - Çatak yaylası

 Tunca vadisi MP Agustos 2021 de kapalı idi.Camide kaldık. Anahtar üst kapı eşiğinde idi.Şorak vadisinden yukarı yükseldik.Şorak yaylasında Çoban İbrahim tek başına mücadele ediyordu.40 günde güneş yüzünü 2 kere göstermiş, internet ve insan yok.İlk defa gelmiş bir daha gelmeye niyeti de yok, bize aşıta kadar eşlik etti.


Aşıtta aşağıya dogru Çoban Veysele seslendik, yanıt alamadık, Çoban İbrahime veda edip, Çor gölüne indik, bundan sonra Çoban Veyselin tek başına kaldığı yaylaya kadar bıktırıcı bir iniş yaptık. Çoban Veyseli, yaylasında bulamadık. 1 saat daha inince koca dağda denk geldik.Çoban İbrahimin selamını ilettik, kendisi doğduğundan beri yazın bu yaylada imiş.. Yol tarifi alıp sis ve yağmur eşliğinde kaya düşe inmeye devam ettik.Şans yüzümüze güldü, bir an açan sis tahta köprüyü ve ilerisindeki evi gösterdi.Evde yaşayan amca bizden korktu, ancak yolu da tarif etti.Büyük kayayı geçince sağa dönüp, dereyi tekrar geçince toprak yola çıktık.Yolu takip edip Çatak yaylasına vardık.

Rota GPS: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/karadeniz-yuruyus-yolu-71-tunca-vadisi-mp-sorak-yaylasi-cor-golu-catak-yaylasi-81630718

Buradan yukarısı Arhavi yaylalarından Murgul ve Borckaya bağlanıyor.Bu etabı sonraya bırakıp, yorgunluk ve açlıktan ertesi gün Fındıklı sahile inmeye karar verdik. Böylece Tüm Rize yaylalarını 9 günde 163 km geçtik.10.065 m irtifa aldık, 12.510 m indik, 16 adet 2750-3250 m arası aşıt ve zirveden geçtik.Faliyet çok zorlu, en 3 kişi olmanızı tavsiye ederim.

Çatak yaylasından kamp atabilecek yere kadar biraz daha yürüdük. https://www.wikiloc.com/hiking-trails/karadeniz-yuruyus-yolu-71a-catak-yaylasi-eksik-kisim-81786371



Comments